PRYMAT PRZYPRAWA DO BIGOSU 20G

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 1,49 zł 1.49
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Kod produktu: 5901135000246

Opis

Dane produktowe

Składniki

Składniki

sól

papryka słodka

cukier

kminek

pieprz czarny

owoc kolendry

gorczyca biała

owoc jałowca

majeranek

liść laurowy

ziele angielskie

papryka ostra

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Wartości odżywcze
w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 788 kJ/188 kcal
Tłuszcz 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 17 g
Białko 4,2 g
Sól 45,2 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ) 788
Wartość energetyczna (kcal) 188
Tłuszcz (g) 3.8
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.6
Węglowodany (g) 30
w tym cukry (g) 17
Białko (g) 4.2
Sól (g) 45.2

Opis produktu

Marka

Prymat

Cechy

bez dodatku glutaminianu sodu

Marka standaryzowana

Marka - Prymat

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka przyprawowa do bigosu i dań z kapusty - kompozycja suszonych przypraw i ziół.

Marketing

Nazwa firmy

Prymat Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Opis produktu

Warto wiedzieć
Przyprawa do bigosu wzbogaca walory smakowe i zapachowe dań z kapusty. Najlepiej dodawać ją w trakcie gotowania, ponieważ pod wpływem ciepła składniki zawarte w przyprawie uwalniają swój aromat.

Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Bigos z duszonymi żeberkami
4 porcje, 60 min

Składniki:
- 1 kg chudych żeberek wieprzowych,
- 1 opakowanie Przyprawy do wieprzowiny Prymat,
- 100 ml oleju słonecznikowego,
- 1 kg kiszonej kapusty,
- 1 cebula,
- 1 opakowanie Przyprawy do bigosu Prymat,
- 4 ząbki czosnku,
- 200 g pomidorów,
- olej rzepakowy.

Sposób przygotowania:
Żeberka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na małe porcje. Mięso zamarynować w oleju połączonym z przyprawą do wieprzowiny i obsmażyć na patelni na złoty kolor. Kapustę zagotować, dodać żeberka, doprawić przyprawą do bigosu i dusić do momentu, aż mięso będzie miękkie. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w plastry. Podsmażyć razem na patelni z niewielką ilością oleju i dodać do kapusty z żeberkami. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać je pod koniec gotowania.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

20g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 20

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
149 110 7

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Waga

Waga brutto - 24

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 149
Szerokość - 110
Głębokość - 7

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05901135015875

Obsługa klienta

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl

Telefon kontaktowy

+48324733833

Adres internetowy

www.prymatgroup.pl

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony