PRESIDENT TWARÓG SERNIKOWY 1KG
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Dane produktowe
Składniki
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 384 kJ / 92 kcal |
Tłuszcz | 4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 4,2 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Białko | 9,7 g |
Sól | 0,10 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 384 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 92 | ||
Tłuszcz (g) | 4 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2.8 | ||
Węglowodany (g) | 4.2 | ||
w tym cukry (g) | 3.9 | ||
Białko (g) | 9.7 | ||
Sól (g) | 0.1 |
Opis produktu
Marka
Président
Cechy
nie wymaga mielenia
Marka standaryzowana
Marka - Président
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Twaróg 4% tłuszczu. Do ciast i naleśników
Marketing
Nazwa firmy
Lactalis Polska Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Olkuska 7
02-604 Warszawa
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C | ||
---|---|---|---|---|
Schładzać | 2 | 6 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze: od +2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Przepisy
Sernik z kratką
Sernik krakowski
Składniki
Kruche ciasto:
- 240 g mąki
- 160 g masła
- 80 g cukru
- 2 żółtka
- 1 roztrzepane żółtko do posmarowania kratki
Masa serowa:
- 1 kg Twarogu Sernikowego Président
- 100 ml śmietanki 30%
- 4 jajka, 350 g cukru pudru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Sposób przyrządzania
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 minut.
Twaróg połączyć ze śmietanką i mąką, dodać utarte z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej.
2/3 ciasta rozwałkować cienko, ułożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec 15 min. Następnie wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Kratkę posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 60 min w temperaturze 180°C.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
1kg
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 1
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
135 | 133 | 130 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Kilogramów
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie plastikowe
Waga
Waga brutto - 1066
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 135
Szerokość - 133
Głębokość - 130
Obsługa klienta
Adres producenta
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7
02-604 Warszawa
Adres zwrotny
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7
02-604 Warszawa
www.lactalis.pl
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres
jakosc@lactalis.pl
Email kontaktowy
jakosc@lactalis.pl
Adres internetowy
www.lactalis.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- estoński
- łotewski
- litewski
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Twaróg sernikowy
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
