PIĄTNICA TWARÓG SERNIKOWY MIELONY 1KG
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Dane produktowe
Składniki
Składniki
serek śmietankowy
twaróg
Wartości odżywcze
w 100g | |
---|---|
wartość energetyczna | 204 kcal/ 846 kJ |
tłuszcz | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
węglowodany | 2,6 g |
w tym cukry | 2,6 g |
białko | 8,0 g |
sól* | 0,08 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 846 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 204 | ||
Tłuszcz (g) | 18 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 12 | ||
Węglowodany (g) | 2.6 | ||
w tym cukry (g) | 2.6 | ||
Białko (g) | 8 | ||
Sól (g) | 0.08 |
Opis produktu
Marka
Piątnica
Cechy
nie wymaga dodatku masła
Marka standaryzowana
Marka - Piątnica
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Twaróg sernikowy mielony. Produkt termizowany.
Marketing
Nazwa firmy
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
Adres firmy
ul. Forteczna 3
18-421 Piątnica
O producencie
Produkujemy zgodnie z ISO 14001
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C | ||
---|---|---|---|---|
Schładzać | 1 | 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +10 °C.
Przepisy
Gotuj z Piątnicą!
Jeszcze żaden sernik nie był tak łatwy w przygotowaniu i tak delikatny w smaku
Nie wymaga dodatku masła
Składniki:
1 kg twarogu sernikowego
7 jaj, szklanka cukru pudru
1 łyżka kaszy manny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy lub aromat rumowy
Sposób wykonania:
- Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, połączyć z twarogiem sernikowym.
- Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, cukier waniliowy lub aromat.
- Białka ubić z łyżką cukru na puszystą masę, wymieszać delikatnie łyżką z masą sernikową.
- Przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 70 minut w temperaturze 180 °C.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
1kg e
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 1
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
135 | 132 | 130 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Kilogramów
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie plastikowe
Waga
Waga brutto - 1064
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 135
Szerokość - 132
Głębokość - 130