LUBELLA MĄKA 1KG PEŁNOZIARNISTA 3 ZBOŻA DO CHLEBA
Opis
Dane produktowe
Składniki
Składniki
Wartości odżywcze
w 100 g produktu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1542 kJ / 365 kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 67 g |
w tym cukry | 4 g |
Błonnik | 10 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0,03 g |
Fosfor | 340 mg (49%)* |
Magnez | 80 mg (21%)* |
Żelazo | 3,46 mg (25%)* |
* % referencyjnej wartości spożycia |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1542 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 365 | ||
Tłuszcz (g) | 2.3 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.5 | ||
Węglowodany (g) | 67 | ||
w tym cukry (g) | 4 | ||
Błonnik (g) | 10 | ||
Białko (g) | 14 | ||
Sól (g) | 0.03 | ||
Fosfor (mg) | 340 | ||
Żelazo (mg) | 3.46 | ||
Magnez (mg) | 80 |
Opis produktu
Marka
Lubella
Cechy
3 zboża
źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna
do samodzielnego wykonania
do wypiekacza
Marka standaryzowana
Marka - Lubella
Podmarka
Podmarka - Pełne Ziarno
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż
Marketing
Nazwa firmy
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
Adres firmy
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Opis produktu
Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia.
Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.
O marce
Mąka Pełne Ziarno - 3 zboża jest dedykowana do wypieku chleba.
Lubella Tradycja od 1881
Oświadczenia żywieniowe
źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Żyto - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Domowy chleb
Sposób wykonania w domowym piekarniku
liczba porcji: 2 bochenki po ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2 godz.)
Składniki:
- 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża
- 2 czubate łyżeczki soli
- 5 dag świeżych drożdży
- 700 ml chłodnej wody
Wykonanie:
Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Wszystkie składniki: mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Przykrywamy je mokrą ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, formujemy bochenki chleba i umieszczamy w blaszkach wcześniej nasmarowanych olejem. Odstawiamy na ok. 35-40 min w ciepłe miejsce, przykrywając mokrą ściereczką (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięty chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez ok. 30-35 min (przed włożeniem możemy zwilżyć chleb wodą i posypać ziarnem maku, sezamu lub słonecznika).
Smacznego!
Domowy chleb
Sposób wykonania w wypiekaczu do chleba
liczba porcji: bochenek ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2,5 godz.)
Składniki:
- 0,5 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża
- 14 g soli
- 12 g świeżych drożdży
- 350 ml zimnej wody
Wykonanie:
Do pojemnika wlewamy wodę, następnie dodajemy sól, mąkę i drożdże (rozkruszamy je na powierzchni mieszanki, aby uniknąć kontaktu z wodą i solą). Wkładamy formę do automatu, uruchamiamy urządzenie zgodnie z instrukcją obsługi i wybieramy odpowiedni program.
Sugerowane ustawienia:
program - chleb pełnoziarnisty
waga - 750 g, opcja "zarumienienia skórki". Podczas wyrabiania ciasta istnieje możliwość dodania takich składników, jak np. słonecznik, mak, len czy ziarna zbóż.
Smacznego!
Mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl
Opakowanie
Rozmiar opakowania
1kg e
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 1
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
175 | 111 | 80 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Kilogramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torba papierowa
Waga
Waga brutto - 1028
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 175
Szerokość - 111
Głębokość - 80
Obsługa klienta
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba
Wariant - typ 2000
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
