LUBELLA MĄKA 1KG PEŁNOZIARNISTA 3 ZBOŻA DO CHLEBA

Dostępność: na wyczerpaniu
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,49 zł 7.49
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Kod produktu: 5900049001288

Opis

Dane produktowe

Składniki

Składniki

mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa

Wartości odżywcze
w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1542 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 4 g
Błonnik 10 g
Białko 14 g
Sól 0,03 g
Fosfor 340 mg (49%)*
Magnez 80 mg (21%)*
Żelazo 3,46 mg (25%)*
* % referencyjnej wartości spożycia
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ) 1542
Wartość energetyczna (kcal) 365
Tłuszcz (g) 2.3
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.5
Węglowodany (g) 67
w tym cukry (g) 4
Błonnik (g) 10
Białko (g) 14
Sól (g) 0.03
Fosfor (mg) 340
Żelazo (mg) 3.46
Magnez (mg) 80

Opis produktu

Marka

Lubella

Cechy

3 zboża
źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna
do samodzielnego wykonania
do wypiekacza

Marka standaryzowana

Marka - Lubella

Podmarka

Podmarka - Pełne Ziarno

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż

Marketing

Nazwa firmy

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.

Adres firmy

ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Opis produktu

Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia.

Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.

O marce

Mąka Pełne Ziarno - 3 zboża jest dedykowana do wypieku chleba.

Lubella Tradycja od 1881

Oświadczenia żywieniowe

źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Żyto - Zawiera
Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Domowy chleb
Sposób wykonania w domowym piekarniku
liczba porcji: 2 bochenki po ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2 godz.)

Składniki:
- 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża
- 2 czubate łyżeczki soli
- 5 dag świeżych drożdży
- 700 ml chłodnej wody

Wykonanie:
Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Wszystkie składniki: mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Przykrywamy je mokrą ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, formujemy bochenki chleba i umieszczamy w blaszkach wcześniej nasmarowanych olejem. Odstawiamy na ok. 35-40 min w ciepłe miejsce, przykrywając mokrą ściereczką (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięty chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez ok. 30-35 min (przed włożeniem możemy zwilżyć chleb wodą i posypać ziarnem maku, sezamu lub słonecznika).
Smacznego!

Domowy chleb
Sposób wykonania w wypiekaczu do chleba
liczba porcji: bochenek ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2,5 godz.)

Składniki:
- 0,5 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża
- 14 g soli
- 12 g świeżych drożdży
- 350 ml zimnej wody

Wykonanie:
Do pojemnika wlewamy wodę, następnie dodajemy sól, mąkę i drożdże (rozkruszamy je na powierzchni mieszanki, aby uniknąć kontaktu z wodą i solą). Wkładamy formę do automatu, uruchamiamy urządzenie zgodnie z instrukcją obsługi i wybieramy odpowiedni program.
Sugerowane ustawienia:
program - chleb pełnoziarnisty
waga - 750 g, opcja "zarumienienia skórki". Podczas wyrabiania ciasta istnieje możliwość dodania takich składników, jak np. słonecznik, mak, len czy ziarna zbóż.
Smacznego!

Mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

1kg e

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
175 111 80

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torba papierowa

Waga

Waga brutto - 1028

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 175
Szerokość - 111
Głębokość - 80

Obsługa klienta

Adres producenta

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Adres zwrotny

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba
Wariant - typ 2000

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium