KĘTRZYŃSKI PIERNIK 750G

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,99 zł 5.99
ilość szt
dodaj do przechowalni

Opis

Dane produktowe

Składniki

Składniki

mąka pszenna

cukier

mleko w proszku odtłuszczone

jaja w proszku

substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu

przyprawy

kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu

Wartości odżywcze
produktu po upieczeniu w 100 g Na porcję 60 g
Wartość energetyczna 1413 kJ / 337 kcal 848 kJ / 202 kcal
Tłuszcz 13 g 7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g 1,0 g
Węglowodany 46 g 28 g
w tym cukry 23 g 14 g
Białko 6,3 g 3,8 g
Sól 0,60 g 0,36 g
Około 1080 g gotowego ciasta (18 porcji)
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Na porcję 60 g
Wartość energetyczna (kJ) 1413 848
Wartość energetyczna (kcal) 337 202
Tłuszcz (g) 13 7.8
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1.7 1
Węglowodany (g) 46 28
w tym cukry (g) 23 14
Białko (g) 6.3 3.8
Sól (g) 0.6 0.36

Opis produktu

Marka

Kętrzyński

Cechy

oryginalna receptura, dodaj tylko wodę i olej

Marka standaryzowana

Marka - Kętrzyński

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Piernik kętrzyński - ciasto w proszku

Marketing

Nazwa firmy

"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie

Adres firmy

ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn

O marce

Spróbuj innych naszych ciast w nowej szacie graficznej
Kętrzyński Kruche ciasto
Kętrzyński Babka o smaku cytrynowym
Kętrzyński Sernik na zimno
Kętrzyński Karpatka z kremem

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Jaja - Zawiera
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Przepisy

Przygotuj:
380 ml (1,5 szklanki wody)
170 ml (2/3 szklanki oleju)

Przygotowanie:
1. Zawartość opakowania starannie wymieszać z wodą.
2. Dodać olej i ponownie dobrze wymieszać.
3. Ciasto wyłożyć do formy 12 x 35 cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Odstawić na 15 min.
4. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika i piec około 60 min.

Idealny przepis na polewę czekoladową:
Do przyrządzenia polewy przygotować:
6 łyżek cukru, 1/3 kostki margaryny, 2 łyżki kakao, 3 łyżki wody.
Do gotującej się wody dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Całość gotować 3 minuty cały czas mieszając. Po schłodzeniu otrzymaną polewą oblać piernik.

Upieczone ciasto po wystudzeniu można przekroić i przełożyć marmoladą, powidłami, oblać polewą czekoladową. W celu poprawienia walorów smakowych piernika można dodać miodu pszczelego i bakalii

Opakowanie

Rozmiar opakowania

750g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 750

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
211 145 53

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Waga

Waga brutto - 808

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 211
Szerokość - 145
Głębokość - 53

Liczba użyć

Liczba czynności użycia - Porcje

18

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Około 1080 g gotowego ciasta (18 porcji)

Obsługa klienta

Adres producenta

"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn

Adres zwrotny

"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn
tel. +48 89 755 44 30
fax +48 89 755 44 40
biuro@majonezy-ketrzyn.pl

Telefon kontaktowy

+48897554430

Numer fax

+48897554440

Email kontaktowy

biuro@majonezy-ketrzyn.pl

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony