DR. OETKER SERNIX 60G
Opis
Dane produktowe
Składniki
Składniki
skrobie
aromat
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność glutenu i mleka.
Wartości odżywcze
w 100 g po przyrządzeniu (ser twarogowy półtłusty): | |
---|---|
Wartość energetyczna | 962 kJ/230 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 6,8 g |
Węglowodany | 17,1 g |
w tym Cukry | 13,7 g |
Białko | 13,2 g |
Sól | 0,13 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 962 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 230 | ||
Tłuszcz (g) | 12 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 6.8 | ||
Węglowodany (g) | 17.1 | ||
w tym cukry (g) | 13.7 | ||
Białko (g) | 13.2 | ||
Sól (g) | 0.13 |
Opis produktu
Marka
Dr. Oetker
Cechy
puszysty i delikatny sernik
bez skrobi modifikowanych
na 1 kg twarogu
Marka standaryzowana
Marka - Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sernix - dodatek do pieczenia sernika w proszku.
Marketing
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Opis produktu
Sernix Dr. Oetkera daje pewność, że Twój sernik zawsze się uda i będzie delikatny oraz puszysty:
- łatwe i szybkie zastosowanie
- ciasto zachowuje odpowiednią wilgotność i konsystencję
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Tradycyjny sernik domowy
Składniki:
- 5 jajek,
- 200 g cukru pudru,
- 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego,
- 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza lub Cytryna Dr. Oetkera,
- 1 opak. Sernixa Dr. Oetkera,
- 150 g rozpuszczonego masła.
Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do drugiej miski włóż żółtka, 1 kg zmielonego twarogu, pozostałą ilość cukru pudru, 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Dr. Oetkera oraz Sernix Dr. Oetkera. Całość wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Następnie dodaj rozpuszczone przestudzone masło i ponownie wymieszaj. Do masy serowej dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połącz. Masę przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku przez około 70 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik do ostudzenia, a następnie przełóż go do lodówki. Przed podaniem posyp sernik cukrem pudrem.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
60g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 60
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
163 | 115 | 8 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Waga
Waga brutto - 64
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 163
Szerokość - 115
Głębokość - 8
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900437213019
Obsługa klienta
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rozszerzone dane
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Sernix Dodatek do pieczenia sernika
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
