DR. OETKER KREM DO TORTÓW 120G ŚMIETANKOWY
Opis
Dane produktowe
Składniki
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 43 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1203 kJ | 517 kJ | 6% |
290 kcal | 125 kcal | ||
Tłuszcz | 22,3 g | 9,6 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,3 g | 6,6 g | 33% |
Węglowodany | 18,9 g | 8,1 g | 3% |
tym Cukry | 15,4 g | 6,6 g | 7% |
Białko | 3,4 g | 1,5 g | 3% |
Sól | 0,12 g | 0,05 g | 1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | 1 porcja = 43 g | ||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1203 | 517 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 290 | 125 | |
Tłuszcz (g) | 22.3 | 9.6 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 15.3 | 6.6 | |
Węglowodany (g) | 18.9 | 8.1 | |
w tym cukry (g) | 15.4 | 6.6 | |
Białko (g) | 3.4 | 1.5 | |
Sól (g) | 0.12 | 0.05 |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Opis produktu
Marka
Dr. Oetker
Cechy
gotowy w 3 minuty
Marka standaryzowana
Marka - Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem do tortów i ciast smak śmietankowy w proszku
Marketing
Nazwa firmy
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Pozostałe informacje
1 porcja (43 g) zawiera: energia 517 kJ 125 kcal 6%*
Energia w 100 g 1203 kJ / 290 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
wersja z mlekiem
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.
wersja z mlekiem i masłem
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przepis na Krem na babeczki
- wersja z mlekiem:
zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka.
- wersja ze śmietanką:
ubij 250 ml zimnej śmietanki 30% tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i połącz wszystko delikatnie.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
120g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 120
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
187 | 138 | 16 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Waga
Waga brutto - 128
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 187
Szerokość - 138
Głębokość - 16
Obsługa klienta
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl, www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Krem do tortów i ciast
Wariant - smak śmietankowy