DR. OETKER KOPIEC KRETA 410G
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Dane produktowe
Składniki
Składniki
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko (2% tł.), banany ok. 420 g) 100 g | 1 porcja = 81 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1268 kJ | 1027 kJ | 12% |
Energia | 304 kcal | 246 kcal | |
Tłuszcz | 20,2 g | 16,4 g | 23% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 9,8 g | 7,9 g | 40% |
Węglowodany | 26,0 g | 21,1 g | 8% |
w tym Cukry | 16,5 g | 13,4 g | 15% |
Białko | 4,3 g | 3,5 g | 7% |
Sól | 0,51 g | 0,41 g | 7% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | 1 porcja = 81 g | ||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1268 | 1027 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 304 | 246 | |
Tłuszcz (g) | 20.2 | 16.4 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 9.8 | 7.9 | |
Węglowodany (g) | 26 | 21.1 | |
w tym cukry (g) | 16.5 | 13.4 | |
Białko (g) | 4.3 | 3.5 | |
Sól (g) | 0.51 | 0.41 |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Opis produktu
Marka
Dr. Oetker
Cechy
w środku: ciasto, masa, płatki czekoladowe
Marka standaryzowana
Marka - Dr. Oetker
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:
250 g mieszanki do wypieku ciasta
100 g mieszanki do sporządzenia masy
60 g płatków czekoladowych
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kopiec Kreta w proszku.
Marketing
Nazwa firmy
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Opis produktu
Opatrzyły Ci się tradycyjne wypieki i nie masz pomysłu na przygotowanie oryginalnego ciasta? Zaskocz rodzinę, podając ciasto "Kopiec Kreta". To propozycja, która jest połączeniem zalet ciast w proszku z wyśmienitym smakiem, wyszukanym wyglądem, oryginalną recepturą oraz intrygującą nazwą. Wyborny smak Kopca Kreta zaspokoi oczekiwania i sprawi dużo radości nawet najbardziej wybrednym smakoszom.
O marce
Polecamy formy Dr. Oetkera!
O 24 cm
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Pozostałe informacje
1 porcja (81 g) zawiera: energia 1027 kJ 246 kcal 12%*
Energia w 100 g 1268 kJ / 304 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami
Dodaj:
do ciasta:
- 100 g miękkiej margaryny
- 2 jaja
- 75 ml mleka (ok. 7 łyżek)
- 3 banany (lub inne owoce)
do masy:
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek)
do nasączenia:
- 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie.
2. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 35-45 min
Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta.
3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów
Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny).
4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta
Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki.
Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta
Smacznego :)
Zamień Kopiec Kreta w...
Borówkowy las
Wiśniowy sad
Cud malina!
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Opakowanie
Rozmiar opakowania
410g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 410
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
212 | 139 | 49 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Waga
Waga brutto - 462
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 212
Szerokość - 139
Głębokość - 49
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g
Obsługa klienta
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Ciasto
Wariant - Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
