DR. OETKER KOPIEC KRETA 410G

Dostępność: średnia ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 11,99 zł 11.99
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Kod produktu: 5900437089003

Opis

Dane produktowe

Składniki

Składniki

cukier

mąka PSZENNA

14% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny))

skrobia PSZENNA

kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

żelatyna

substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)

skrobia modyfikowana

emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)

syrop glukozowy

MLEKO odtłuszczone w proszku

aromaty

sól

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko (2% tł.), banany ok. 420 g) 100 g 1 porcja = 81 g (%*)
Energia 1268 kJ 1027 kJ 12%
Energia 304 kcal 246 kcal
Tłuszcz 20,2 g 16,4 g 23%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 9,8 g 7,9 g 40%
Węglowodany 26,0 g 21,1 g 8%
w tym Cukry 16,5 g 13,4 g 15%
Białko 4,3 g 3,5 g 7%
Sól 0,51 g 0,41 g 7%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g 1 porcja = 81 g
Wartość energetyczna (kJ) 1268 1027
Wartość energetyczna (kcal) 304 246
Tłuszcz (g) 20.2 16.4
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 9.8 7.9
Węglowodany (g) 26 21.1
w tym cukry (g) 16.5 13.4
Białko (g) 4.3 3.5
Sól (g) 0.51 0.41

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na porcję
1 porcja (81 g) zawiera:

Wartość energetyczna

1027 kJ
246 kcal
Energia w 100 g 1268 kJ / 304 kcalReferencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Opis produktu

Marka

Dr. Oetker

Cechy

w środku: ciasto, masa, płatki czekoladowe

Marka standaryzowana

Marka - Dr. Oetker

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
250 g mieszanki do wypieku ciasta
100 g mieszanki do sporządzenia masy
60 g płatków czekoladowych

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Kopiec Kreta w proszku.

Marketing

Nazwa firmy

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Opis produktu

Opatrzyły Ci się tradycyjne wypieki i nie masz pomysłu na przygotowanie oryginalnego ciasta? Zaskocz rodzinę, podając ciasto "Kopiec Kreta". To propozycja, która jest połączeniem zalet ciast w proszku z wyśmienitym smakiem, wyszukanym wyglądem, oryginalną recepturą oraz intrygującą nazwą. Wyborny smak Kopca Kreta zaspokoi oczekiwania i sprawi dużo radości nawet najbardziej wybrednym smakoszom.

O marce

Polecamy formy Dr. Oetkera!
O 24 cm

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Pozostałe informacje

1 porcja (81 g) zawiera: energia 1027 kJ 246 kcal 12%*
Energia w 100 g 1268 kJ / 304 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami

Dodaj:
do ciasta:
- 100 g miękkiej margaryny
- 2 jaja
- 75 ml mleka (ok. 7 łyżek)
- 3 banany (lub inne owoce)
do masy:
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek)
do nasączenia:
- 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie.
2. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 35-45 min
Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta.
3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów
Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny).
4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta
Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki.

Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta
Smacznego :)

Zamień Kopiec Kreta w...
Borówkowy las
Wiśniowy sad
Cud malina!

Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

410g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 410

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
212 139 49

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Waga

Waga brutto - 462

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 212
Szerokość - 139
Głębokość - 49

Liczba użyć

Liczba czynności użycia - Porcje

16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Ciasto
Wariant - Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium