DR. OETKER GALARETKA 77G CYTRYNOWA
Opis
Dane produktowe
Składniki
Składniki
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
barwnik (kurkumina)
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność: GLUTENU i MLEKA.Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | 1 porcja = 144 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 221 kJ | 318 kJ | 4% |
Energia | 52 kcal | 75 kcal | |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g | 0 g | 0% |
Węglowodany | 11,0 g | 15,8 g | 6% |
w tym Cukry | 11,0 g | 15,8 g | 18% |
Białko | 1,7 g | 2,4 g | 5% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
4 porcje po 144 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | 1 porcja = 144 g | ||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 221 | 318 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 52 | 75 | |
Tłuszcz (g) | 0 | 0 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 | 0 | |
Węglowodany (g) | 11 | 15.8 | |
w tym cukry (g) | 11 | 15.8 | |
Białko (g) | 1.7 | 2.4 | |
Sól (g) | 0 | 0 |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Opis produktu
Marka
Dr. Oetker
Marka standaryzowana
Marka - Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Galaretka w proszku na 500 ml wody.
Marketing
Nazwa firmy
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
Adres firmy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Opis produktu
Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki deser. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie przyjęcia i dziecięce bale. Jeżeli masz ochotę na coś oryginalnego i nowego - Dr. Oetker poleca specjalne przepisy na galaretkowe drinki i inne szalone desery.
Pozostałe informacje
1 porcja (144 g) zawiera: energia 318 kJ 75 kcal 4%*
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/200 kcal)
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek lub do szklanej misy i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia.
W czasie upałów użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przepis na Wesołe cytrynki
Odmierz 250 ml wrzącej wody, rozpuść galaretkę cytrynową, dodaj 150 ml żubrówki, wymieszaj. Wlej do niewielkiego, płaskiego naczynia (warstwa ok. 1 cm), wstaw do lodówki do stężenia. Galaretkę pokrój ostrym nożem w kostkę 2 x 2 cm.
Kostki nadziej na ozdobne wykałaczki.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
77g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 77
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
164 | 115 | 11 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Waga
Waga brutto - 82
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 164
Szerokość - 115
Głębokość - 11
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900437534626
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
4 porcje po 144 g
Obsługa klienta
Adres producenta
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Galaretka
Wariant - o smaku cytrynowym
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
