DR. OETKER CUKIER 12G Z WANILIĄ BURBON
Opis
Dane produktowe
Składniki
Składniki
cukier
4,1% mielone laski wanilii
ekstrakt wanilii
0,2% mielone laski wanilii bourbon
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.Wartości odżywcze
w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1678 kJ /395 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 96 g |
w tym Cukry | 94 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0,01 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1678 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 395 | ||
Tłuszcz (g) | 0.5 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.1 | ||
Węglowodany (g) | 96 | ||
w tym cukry (g) | 94 | ||
Białko (g) | 0.3 | ||
Sól (g) | 0.01 |
Opis produktu
Marka
Dr. Oetker
Cechy
z dodatkiem wanilii Bourbon z Madagaskaru
z ziarenkami wanilii
Marka standaryzowana
Marka - Dr. Oetker
Podmarka
Podmarka - Ze świata natury
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier z wanilią
Marketing
Nazwa firmy
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Opis produktu
Szlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a jej dodatek nadaje wypiekom i deserom niepowtarzalny, delikatny, pełny smak - wprost Ze świata natury.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Doskonały do wypieków, bitej śmietany, deserów, napojów i grzanego wina. Porcja na ok. 250-300 g mąki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przepis na Waniliową tartę z kremem mascarpone
Dodaj:
Spód: 200 g mąki pszennej, 130 g masła, 60 g cukru pudru, 1 żółtko, 1 łyżkę śmietanki 30% tł.
Krem: 250 ml serka mascarpone, 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Cukru z wanilią Dr. Oetkera, 1 łyżkę cukru pudru, 50 g prażonych płatków migdałów, świeże owoce do dekoracji.
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki spodu szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i przełóż na formę do tarty ? 23 cm, ponakłuwaj widelcem. Odstaw do lodówki na 30 min. Schłodzone ciast wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez ok. 20 minut.
2. Zmiksuj na kremową konsystencję serek mascarpone ze schłodzoną śmietanką, a następnie dodaj Cukier z wanilią oraz cukier puder.
3. Krem przełóż na upieczony spód, a wierzch udekoruj migdałami i owocami.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
12g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 12
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
159 | 100 | 4 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Waga
Waga brutto - 16
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 159
Szerokość - 100
Głębokość - 4
Obsługa klienta
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Cukier
Wariant - z wanilią