DR. OETKER CUKIER 12G Z WANILIĄ BURBON

Dostępność: średnia ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,99 zł 3.99
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Kod produktu: 5900437082738

Opis

Dane produktowe

Składniki

Składniki

cukier
4,1% mielone laski wanilii
ekstrakt wanilii
0,2% mielone laski wanilii bourbon

Tekst dotyczący alergenów

Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Wartości odżywcze
w 100 g:
Wartość energetyczna 1678 kJ /395 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0,1 g
Węglowodany 96 g
w tym Cukry 94 g
Białko 0,3 g
Sól 0,01 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ) 1678
Wartość energetyczna (kcal) 395
Tłuszcz (g) 0.5
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.1
Węglowodany (g) 96
w tym cukry (g) 94
Białko (g) 0.3
Sól (g) 0.01

Opis produktu

Marka

Dr. Oetker

Cechy

z dodatkiem wanilii Bourbon z Madagaskaru
z ziarenkami wanilii

Marka standaryzowana

Marka - Dr. Oetker

Podmarka

Podmarka - Ze świata natury

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier z wanilią

Marketing

Nazwa firmy

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Opis produktu

Szlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a jej dodatek nadaje wypiekom i deserom niepowtarzalny, delikatny, pełny smak - wprost Ze świata natury.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Doskonały do wypieków, bitej śmietany, deserów, napojów i grzanego wina. Porcja na ok. 250-300 g mąki.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Przepis na Waniliową tartę z kremem mascarpone

Dodaj:
Spód: 200 g mąki pszennej, 130 g masła, 60 g cukru pudru, 1 żółtko, 1 łyżkę śmietanki 30% tł.
Krem: 250 ml serka mascarpone, 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Cukru z wanilią Dr. Oetkera, 1 łyżkę cukru pudru, 50 g prażonych płatków migdałów, świeże owoce do dekoracji.

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki spodu szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i przełóż na formę do tarty ? 23 cm, ponakłuwaj widelcem. Odstaw do lodówki na 30 min. Schłodzone ciast wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez ok. 20 minut.
2. Zmiksuj na kremową konsystencję serek mascarpone ze schłodzoną śmietanką, a następnie dodaj Cukier z wanilią oraz cukier puder.
3. Krem przełóż na upieczony spód, a wierzch udekoruj migdałami i owocami.

Opakowanie

Rozmiar opakowania

12g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 12

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
159 100 4

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Waga

Waga brutto - 16

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 159
Szerokość - 100
Głębokość - 4

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Cukier
Wariant - z wanilią

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium