DR. OETKER CIASTO 400G KRUCHE

Dostępność: na wyczerpaniu
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 7,99 zł 7.99
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Kod produktu: 5900437086415

Opis

Dane produktowe

Składniki

Składniki

mąka PSZENNA

cukier

proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))

sól

Tekst dotyczący alergenów

Możliwa obecność MLEKA.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, margaryna 80% tł.) 100 g 1 porcja = 34 g (%*)
Energia 1677 kJ 570 kJ 7%
Energia 400 kcal 136 kcal 7%
Tłuszcz 16 g 5,5 g 8%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,3 g 1,5 g 8%
Węglowodany 56 g 19 g 7%
w tym Cukry 23 g 7,7 g 9%
Białko 6,5 g 2,2 g 4%
Sól 0,83 g 0,28 g 5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, margaryna 80% tł.) 100 g 1 porcja = 34 g
Wartość energetyczna (kJ) 1677 570
Wartość energetyczna (kcal) 400 136
Tłuszcz (g) 16 5.5
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 4.3 1.5
Węglowodany (g) 56 19
w tym cukry (g) 23 7.7
Białko (g) 6.5 2.2
Sól (g) 0.83 0.28

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na porcję
1 porcja (34 g) zawiera:

Wartość energetyczna

570 kJ
136 kcal
Energia w 100 g 1677 kJ / 400 kcalReferencyjna wartość spożycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Opis produktu

Marka

Dr. Oetker

Cechy

z przepisami na: szarlotkę, tartę z owocami, kruche ciasteczka
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Marka standaryzowana

Marka - Dr. Oetker

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto kruche w proszku.

Marketing

Nazwa firmy

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.

Adres firmy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Opis produktu

"Ciasto kruche" to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni.
Dodaj świeże jajko i masło, zagnieć i puść wodze fantazji lub zastosuj jeden z przepisów na opakowaniu na szarlotkę, tartę lub ciasteczka. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Pozostałe informacje

1 porcja (34 g) zawiera: energia 570 kJ 136 kcal 7%*
Energia w 100 g 1677 kJ / 400 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Mleko - Może zawierać
Pszenica - Zawiera

Dodatki

Barwniki - Nie zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Szarlotka na kruchym cieście
Dodaj do ciasta:
- 100 g masła (lub margaryny)
- 1 jajko
Do nadzienia:
- 1 kg jabłek
- 1-2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki cukru
- sok z 1/2 cytryny
- 60 ml wody (ok. 6 łyżek)
Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami.

Sposób przygotowania:
1. Ciasto kruche
Piekarnik nastaw na temp. 175°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/3 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (o ok. 24 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez ok. 10-15 minut.
2. Nadzienie
Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj cynamon, cukier, sok z cytryny i wodę, gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 min aż jabłka nieco zmiękną. Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na podpieczonym spodzie.
3. Górna warstwa
Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach).
4. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: ok. 45-50 min

Tarta z owocami
Forma o 24 cm
Dodaj
- 1 jajko
- 100 g masła
- 500 ml śmietanki 30% tł.
- 1 Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera
- 90 g cukru
- 200 g owoców
Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart. Zagnieć ciasto z jajkiem i masłem. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia. Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce np. świeże lub mrożone truskawki, borówki, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 25-30 min, w temp. 180°C.

Kruche ciasteczka
ok. 45 szt.
Dodaj
- 100 g miękkiego masła
- 1 jajko
- mąkę do podsypania
- produkty Dr. Oetker do dekoracji
Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180°C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera.

Smacznego!

Opakowanie

Rozmiar opakowania

400g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 400

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
186 145 58

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Pudełko

Waga

Waga brutto - 420

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 186
Szerokość - 145
Głębokość - 58

Liczba użyć

Liczba czynności użycia - Porcje

16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon kontaktowy

801 100 700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Ciasto kruche

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium