DR. OETKER BUDYŃ 45G CZEKOLADOWY

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 1,49 zł 1.49
ilość szt

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Kod produktu: 5900437021256

Opis

Dane produktowe

Składniki

Składniki

skrobia kukurydziana

skrobia ziemniaczana

kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)

aromat (zawiera LAKTOZĘ)

Tekst dotyczący alergenów

Możliwa obecność GLUTENU.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g 1 porcja = 143 g (%*)
Energia 388 kJ 555 kJ 7%
Energia 92 kcal 131 kcal 7%
Tłuszcz 1,9 g 2,7 g 4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 1,1 g 1,6 g 8%
Węglowodany 15 g 22 g 8%
w tym Cukry 9,5 g 14 g 16%
Białko 3,3 g 4,7 g 9%
Sól 0,14 g 0,20 g 3%
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
1 porcja = około 143 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.): 1 porcja = 143 g
Wartość energetyczna (kJ) 388 555
Wartość energetyczna (kcal) 92 131
Tłuszcz (g) 1.9 2.7
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1.1 1.6
Węglowodany (g) 15 22
w tym cukry (g) 9.5 14
Białko (g) 3.3 4.7
Sól (g) 0.14 0.2

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na porcję
1 porcja (143 g) zawiera:

Wartość energetyczna

555 kJ
131 kcal
Energia w 100 g 388 kJ / 92 kcalReferencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Opis produktu

Marka

Dr. Oetker

Marka standaryzowana

Marka - Dr. Oetker

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Budyń w proszku.

Marketing

Nazwa firmy

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres firmy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Opis produktu

Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu czekoladowego, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny i zdrowy podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza.
W ofercie Dr. Oetkera każdy z nas znajdzie coś dla siebie.

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Pozostałe informacje

1 porcja (143 g) zawiera: energia 555 kJ 131 kcal 7%*
Energia w 100 g 388 kJ / 92 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania
Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Przepis na:
Kostkę stracciatella z kremem budyniowym

Składniki:
- 50 g mąki pszennej
- 180 g cukru
- 4 jajka
- 150 g miękkiego masła
- 3 Budynie smak Czekoladowy Dr. Oetkera
- 1 łyżka Ciemnego kakao Dr. Oetkera
- 2 tabliczki (po 100 g) czekolady (gorzka, mleczna)
- 600 ml mleka
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- szczypta soli

Sposób przygotowania:
Dno formy 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli na puszystą (sztywną) pianę, pod koniec dodawaj stopniowo 100 g cukru, następnie żółtka. Na końcu delikatnie wmieszaj przesianą mąkę z 1 budyniem i kakao. Ciasto przełóż do formy i piecz około 30 minut. Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.
Z 600 ml mleka odlej 200 ml i rozmieszaj w nim 2 budynie z pozostałym cukrem. Do garnka wlej 400 ml mleka, dodaj kawałki gorzkiej czekolady (100 g) i masło. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia się masła i czekolady, zagotuj. Na końcu wlej pozostałą porcje mleka wymieszaną z budyniami i cukrem. Gotuj na małym ogniu do uzyskania gęstego kremu budyniowego. Krem przelej na wystudzony biszkopt. Przykryj folią spożywczą tak, by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia.
Pozostałą czekoladę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Śmietankę i serek mascarpone ubij z cukrem pudrem do uzyskania gęstego kremu. Do masy dodaj około 70 g startej czekolady. Zdejmij folię z kremu czekoladowego i nałóż masę stracciatella. Pozostałą startą czekoladą udekoruj ciasto.

Więcej przepisów na oetker.pl

Opakowanie

Rozmiar opakowania

45g

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 45

Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) Wymagana szerokość na półce (mm) Wymagana głębokość na półce (mm)
163 115 8

(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Waga

Waga brutto - 48

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 163
Szerokość - 115
Głębokość - 8

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900437521251

Liczba użyć

Liczba czynności użycia - Porcje

4

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski
Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu

  • polski

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Budyń
Wariant - smak czekoladowy

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium