DR. OETKER BUDYŃ 40G ŚMIETANKOWY
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Dane produktowe
Składniki
Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU.Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 142 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 382 kJ | 542 kJ | 6% |
Energia | 90 kcal | 128 kcal | 6% |
Tłuszcz | 1,8 g | 2,5 g | 4% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,1 g | 1,5 g | 8% |
Węglowodany | 16 g | 22 g | 8% |
w tym Cukry | 9,6 g | 14 g | 16% |
Białko | 3,0 g | 4,3 g | 9% |
Sól | 0,10 g | 0,15 g | 3% |
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 142 g | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 382 | 542 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 90 | 128 | |
Tłuszcz (g) | 1.8 | 2.5 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1.1 | 1.5 | |
Węglowodany (g) | 16 | 22 | |
w tym cukry (g) | 9.6 | 14 | |
Białko (g) | 3 | 4.3 | |
Sól (g) | 0.1 | 0.15 |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Opis produktu
Marka
Dr. Oetker
Marka standaryzowana
Marka - Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Budyń w proszku.
Marketing
Nazwa firmy
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Opis produktu
Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu śmietankowego, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny i zdrowy podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza.
W ofercie Dr. Oetkera każdy z nas znajdzie coś dla siebie.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Pozostałe informacje
1 porcja (142 g) zawiera: energia 542 kJ 128 kcal 6%*
Energia w 100 g 382 kJ / 90 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Przepis na:
Sernik śmietankowy
Składniki:
- 150 g herbatników
- 2 łyżki Ciemnego kakao Dr. Oetkera
- 225 g masła
- 1 kg twarogu sernikowego
- 350 g drobnego cukru
- 6 jajek, żółtka i białko osobno
- 1 Budyń smak Śmietankowy Dr. Oetkera
- 350 ml śmietanki 30% tł.
- 150 g czekolady gorzkiej
Sposób przygotowania:
Śmietankę schłodź w lodówce. Pozostałe składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Herbatniki pokrusz na piasek przy pomocy blendera lub wałka. Do pokruszonych herbatników dodaj kakao i płynne masło (100 g), dokładnie wymieszaj i wyłóż na spód formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez 10 minut. Odstaw do wystudzenia. Obniż temperaturę piekarnika do 150°C. Boki formy wysmaruj masłem. W dużej misce utrzyj 125 g miękkiego masła z cukrem na jasny krem. Dalej ucierając, porcjami dodawaj twaróg. Dodaj żółtka i budyń. W oddzielnych miskach ubij białka i dobrze schłodzoną śmietankę (250 ml) i połącz z masą serową. Następnie przełóż do formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 1,5 godziny. Uchyl lekko drzwiczki i pozostaw do wystudzenia. Pozostałą śmietankę podgrzej. Gorącą śmietankę zalej kawałkami czekolady. Po kilku minutach wymieszaj. Polewę przelej na sernik i odstaw do lodówki do zastygnięcia.
Więcej przepisów na oetker.pl
Opakowanie
Rozmiar opakowania
40g
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 40
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
162 | 114 | 7 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Waga
Waga brutto - 44
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 162
Szerokość - 114
Głębokość - 7
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900437520117
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
Obsługa klienta
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Budyń
Wariant - smak śmietankowy
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
