DIAMANT CUKIER BIAŁY 1KG DROBNY
Opis
Dane produktowe
Składniki
Wartości odżywcze
Średnie wartości odżywcze w 100 g: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1700 kJ / 400 kcal |
Białko | 0 g |
Węglowodany | 100 g |
Tłuszcz | 0 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1700 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 400 | ||
Białko (g) | 0 | ||
Węglowodany (g) | 100 | ||
Tłuszcz (g) | 0 |
Opis produktu
Marka
Diamant
Cechy
idealnie rozpuszczalny
Marka standaryzowana
Marka - Diamant
Marketing
Opis produktu
Cukier biały Diamant drobny to wysokiej jakości cukier biały o drobnej granulacji. Szybko się rozpuszcza, dzięki czemu doskonale nadaje się do pieczenia delikatnych ciast i biszkoptów. Jest również niezastąpiony przy wyrobie kremów, ubijaniu śmietany, piany z białek, słodzeniu zimnych napojów, świeżych owoców, sałatek owocowych oraz deserów. Doskonały także do zamrażania owoców.
Pakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | ||||
---|---|---|---|---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Ciasto cytrynowe
4 jajka, 125 g masła, 125 g cukru drobnego Diamant, 2 cytryny, 150 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 150 g cukru pudru Diamant
Oddzielić żółtka od białek, cukier i masło ubić na jednolitą masę. Dodać żółtka, 2 łyżki soku z cytryny, skórkę startą z 2 cytryn, proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać, dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać ostrożnie do ciasta. Wszystko jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Piec ok. 40-45 minut w temp. 160-170° C. Cukier puder Diamant wymieszać z 2 łyżeczkami soku z cytryny na gęstą, jednolitą masę. Polewą udekorować schłodzone ciasto cytrynowe.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Opakowanie
Rozmiar opakowania
1kg
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 1
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
146 | 101 | 75 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Kilogramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka papierowa
Waga
Waga brutto - 1003
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 146
Szerokość - 101
Głębokość - 75
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05907069000581
Obsługa klienta
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
www.diamant.pl
Serwis konsumencki:
Tel. 61-8665061
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski