BAKOMA JOGURT NATURALNY 370G TYP GRECKI
Opis
Dane produktowe
Składniki
Składniki
Wartości odżywcze
100 g jogurtu | |
---|---|
Wartość energetyczna | 417 kJ/ 100 kcal |
Tłuszcz | 7,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5 g |
Węglowodany | 4,7 g |
w tym cukry | 4,7 g |
Białko | 3,5 g |
Sól | 0,12 g |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | |||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 417 | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 100 | ||
Tłuszcz (g) | 7.5 | ||
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 4.5 | ||
Węglowodany (g) | 4.7 | ||
w tym cukry (g) | 4.7 | ||
Białko (g) | 3.5 | ||
Sól (g) | 0.12 |
Opis produktu
Marka
Bakoma
Cechy
bardzo gęsty
Marka standaryzowana
Marka - Bakoma
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt naturalny typ grecki
Marketing
Nazwa firmy
BAKOMA Sp. z o.o.
Adres firmy
ul. Połczyńska 97A,
01-303 Warszawa
Opis produktu
Jogurt naturalny typ Grecki ma doskonały, łagodny smak i bardzo gęstą, kremową konsystencję. Idealny do bezpośredniego spożycia. Stanowi też wyśmienitą bazę do wszelkich sosów, sałatek i deserów.
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C | ||
---|---|---|---|---|
Schładzać | 2 | 6 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C.
Przepisy
Sernik na zimno z owocami
Składniki:
800 g jogurtu Naturalny typ Grecki Bakoma (o temperaturze pokojowej)
100 g cukru pudru
25 g żelatyny
75 ml ciepłej wody
aromat śmietankowy do ciasta
300 g owoców sezonowych
herbatniki lub biszkopty
Formę do ciasta ściśle wykładamy herbatnikami lub biszkoptami. Jogurt grecki miksujemy z cukrem pudrem oraz aromatem.
Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, mieszamy do uzyskania jednolitej masy i temperatury zbliżonej do pokojowej.
Wlewamy żelatynę do masy jogurtowej i miksujemy na najwyższych obrotach, po czym dodajemy połowę owoców, mieszamy delikatnie i wylewamy całość do formy. Przybieramy resztą owoców i umieszczamy w lodówce na 12 godzin.
Smacznego!
Opakowanie
Rozmiar opakowania
440g e
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 440
Wymiar
Wymagana wysokość na półce (mm) | Wymagana szerokość na półce (mm) | Wymagana głębokość na półce (mm) |
---|---|---|
113 | 94 | 94 |
(Zasady Wymiarowania Opakowań GS1)
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Pot
Waga
Waga brutto - 410
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 113
Szerokość - 94
Głębokość - 94
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900197012945
Obsługa klienta
Adres producenta
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A,
01-303 Warszawa
Infolinia: 801 340 600
www.bakoma.pl
Zakład Produkcyjny:
Elżbietów 48,
96-516 Szymanów
Adres zwrotny
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A,
01-303 Warszawa
Infolinia: 801 340 600
www.bakoma.pl
Telefon kontaktowy
Infolinia: 801 340 600
Adres internetowy
www.bakoma.pl
Rozszerzone dane
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Jogurt naturalny
Wariant - typ grecki