CIELĘCINA W SOSIE WŁASNYM Z MASŁEM, CZOSNKIEM I DYMKĄ
CIELĘCINA W SOSIE WŁASNYM Z MASŁEM, CZOSNKIEM I DYMKĄ

Składniki:

  • pół kilograma cielęciny bez kości
  • klarowane masło
  • 2 pęczki dymki
  • sól i pieprz
  • 1 polski czosnek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cielęcinę uformować w pożądany kształt pieczeni i związać mocnym sznurkiem. Posolić i popieprzyć mięso. Na klarowanym maśle podsmażyć cebulę dymkę oraz cielęcinę. Następnie do brytfanny przełożyć cielęcinę i cebulę a także przelać masło. Dodać kilka ząbków czosnku. Pieczeń przykryć folią aluminiową (lub włożyć do rękawa do pieczenia) i piec około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Cielęcinę kroić w grube plastry i układać na półmisku. Mięso obficie polać sosem powstałym przy pieczeniu.

 

Polecane produkty
ZIEMNIAK POLSKI SI
ZIEMNIAK POLSKI SI
0,99 zł
SPC BUŁKA KAJZERKA  0,05KG SI
SPC BUŁKA KAJZERKA 0,05KG SI
0,45 zł
szt
ŻYWIEC ZDRÓJ 1,5L PET N/GAZ
ŻYWIEC ZDRÓJ 1,5L PET N/GAZ
2,49 zł 1,86 zł
szt
JABŁKO SI
JABŁKO SI
2,99 zł
SPC BUŁKA SZNYTKA 0,05KG SI
SPC BUŁKA SZNYTKA 0,05KG SI
0,45 zł
szt
BANAN SI
BANAN SI
5,69 zł
kg
CISOWIANKA 1,5L PET GAZ
CISOWIANKA 1,5L PET GAZ
1,99 zł 1,56 zł
szt
MARCHEW SI
MARCHEW SI
2,29 zł
kg
ŁACIATE MASŁO EXTRA 200G
ŁACIATE MASŁO EXTRA 200G
4,49 zł
szt
CEBULA SI
CEBULA SI
1,49 zł
kg
REKLAMÓWKA PELCOWIZNA ZIELONA
REKLAMÓWKA PELCOWIZNA ZIELONA
0,70 zł
szt
RZODKIEWKA CZERWONA PĘK SI
RZODKIEWKA CZERWONA PĘK SI
2,99 zł
szt
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium