FASOLKA SZPARAGOWA Z KALAFIOREM
FASOLKA SZPARAGOWA Z KALAFIOREM

Składniki: 

  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 50 dag kalafiora
  • 5 łyżek masła
  • 3 dag bułki tartej
  • sól do smaku

*5 porcji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W lekko solonej wodzie gotujemy kalafior i fasolkę szparagową. Odcedzamy kalafior, odcedzamy fasolkę. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy do miski. Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki a następnie kroimy ją w słupki długości około 2-3 cm. Dodajemy do kalafiora i mieszamy. Na patelni podgrzewamy masełko, dodajemy bułkę tartą oraz szczyptę soli i zarumieniamy. Bułką zalewamy warzywa i podajemy na ciepło

Polecane produkty
ZIEMNIAK POLSKI SI
ZIEMNIAK POLSKI SI
0,99 zł
SPC BUŁKA KAJZERKA  0,05KG SI
SPC BUŁKA KAJZERKA 0,05KG SI
0,45 zł
szt
ŻYWIEC ZDRÓJ 1,5L PET N/GAZ
ŻYWIEC ZDRÓJ 1,5L PET N/GAZ
2,49 zł 1,86 zł
szt
JABŁKO SI
JABŁKO SI
2,99 zł
SPC BUŁKA SZNYTKA 0,05KG SI
SPC BUŁKA SZNYTKA 0,05KG SI
0,45 zł
szt
BANAN SI
BANAN SI
5,69 zł
kg
CISOWIANKA 1,5L PET GAZ
CISOWIANKA 1,5L PET GAZ
1,99 zł 1,56 zł
szt
MARCHEW SI
MARCHEW SI
2,29 zł
kg
ŁACIATE MASŁO EXTRA 200G
ŁACIATE MASŁO EXTRA 200G
4,49 zł
szt
CEBULA SI
CEBULA SI
1,49 zł
kg
REKLAMÓWKA PELCOWIZNA ZIELONA
REKLAMÓWKA PELCOWIZNA ZIELONA
0,70 zł
szt
RZODKIEWKA CZERWONA PĘK SI
RZODKIEWKA CZERWONA PĘK SI
2,99 zł
szt
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium